ALL ABOUT COLDS

WAT IS EEN VERKOUDHEID?


Een verkoudheid is een virale infectie, veroorzaakt door een van de meer dan 200 verschillende virussen. De symptomen moeten na een paar dagen verminderen en binnen een week weg zijn. U kunt alleen een verkoudheid krijgen wanneer u een virus oploopt, die zich gemakkelijk verspreidt in droge lucht. Daarom zijn verkoudheden in de wintermaanden veel voorkomend; het is niet de koude lucht die de oorzaak is dat virussen zich verspreiden, maar de vele mensen samen in verwarmde kamers. Door middel van hoesten en niesen verspreid het virus zich door de droge lucht in deze ingeperkte ruimten.

U merkt dat u een verkoudheid hebt opgelopen als u last begint te krijgen van keelpijn, hoesten, vermoeidheid, plotselinge aanval van niezen of een verstopte neus. Deze laatste is een vervelend symptoom van een verkoudheid. Het kan de eenvoudige handeling als ademhalen moeilijk maken, wat kan resulteren in minder goed slapen. Een van de beste behandelingen van verkoudheid is rust. Andere behandelingen van neusverstopping zijn neusspoeling, stoombehandelingen, luchtbevochtigers of neussprays zoals Otrivin Zoutoplossing en Otrivin Xylometazoline als u op zoek bent naar snelle verlichting.

Verlichting
Er zijn een paar andere manieren om wat verlichting te krijgen terwijl u herstelt. Het drinken van veel vloeistoffen houdt u gehydrateerd en helpt de infectie weg te spoelen. Sommige mensen zweren dat door pittig voedsel te eten, de neusverstopping wordt verminderd!

Antibiotica zullen niet helpen tegen een verkoudheid omdat deze zijn ontworpen om bacteriën te behandelen, niet een virus. Het is het beste om antibiotica te bewaren voor wanneer u het nodig hebt, om resistentie te voorkomen.

Bij een verstopte neus door verkoudheid raden we aan:
Otrivin 1 mg/ml Neusspray voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar.

Voor verkoudheden raden we aan: 

VOOR SNELLE LANGDURIGE VERLICHTING BIJ NEUSVERSTOPPING

Kom meer te weten