Woman wearing a hat and scarf with head tilted up breathing in the fresh air

WAAiT er weer een verkoudheid rond op kantoor?

6 tips om gezond te blijven op kantoor

 

Er zijn veel manieren om te voorkomen dat u een verkoudheid oploopt. Hieronder volgen eenvoudige, makkelijke handelingen waarvan veel mensen vergeten dat het een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse routine zou moeten zijn.

 

  1. Blijf uit de buurt van collega's die vaak hoesten en niezen. Waarschijnlijk zijn ze verkouden en dit is de meest voorkomende manier waarop een verkoudheid wordt verspreid. Het is een teken dat ze besmettelijk zijn en een goede reden om uit de buurt te blijven!.
  2. Vermijd de hotspots of plaatsen die andere geïnfecteerden waarschijnlijk aanraken. Koffiepotten. Deurkrukken. Knoppen in de lift. Virussen kunnen op oppervlakken urenlang blijven leven, dus probeer contact te vermijden of direct erna uw handen wassen. Als u de kans niet krijgt om uw handen te wassen, vermijd het om ze ergens in de buurt van uw mond te houden of om uw gezicht aan te raken. Of probeer deze plaatsen regelmatig schoon te maken.
  3. Als u hoest of niest, zorg ervoor dat u uw mond of neus bedekt met een zakdoek en deze weggooit na gebruik. Dit stopt de verspreiding van virussen via de lucht die u inademt. Was daarna uw handen om ervoor te zorgen dat alle ziektekiemen worden verwijderd.
  4. Was uw handen met zeep en water. Dit lijkt voor de hand liggend maar veel mensen gebruiken ontsmettingsmiddelen. Een ontsmettingsmiddel zal bacteriën doden, maar het doodt geen virussen. Alcohol-gebaseerde ontsmettingsmiddelen zijn effectiever, maar er gaat niets boven het wassen van uw handen.
  5. Goed en regelmatig slapen en eten zijn van cruciaal belang om u gezond te voelen en het immuunsysteem te stimuleren.
  6. Uw lichaam is sterker als er goed voor wordt gezorgd. Zeven of meer uren slaap per nacht en een goed gebalanceerd dieet, geeft uw lichaam de brandstof en rust die nodig is om infectie en ziekte te bestrijden.